Teleház adminisztráció

Belépés

Naptár

H K S C P S V
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Advisor Net

Témakör: Civil szervezetek, Foglalkoztatás, KKV kamara
Beküldő intézmény
Egyéb: 
DTE szervezet

November 27-én megtartották a Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló Advisor Net elnevezésű projekt zárókonferenciáját a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.

A határ mindkét oldalán gondot okoz a pályakezdők számára az elhelyezkedés ezért az egyéves projekt egyik fő célkitűzése az volt, hogy felkészítse a tanulókat az álláskeresésre, valamint szorosabb együttműködést alakítson ki a szerb és a magyar munkaügyi és képző szervezetek között.

A projekt összköltségvetése 185 ezer euro volt, amelyből az Európai Unió 157 ezer eurót finanszírozott. Az egyéves együttműködés első szakaszában Csongrád és Bács-Kiskun megyében valamint a Vajdaságban felmérés zajlott a munkáltatók körében, azt vizsgálták, milyen elvárásaik, igényeik vannak a leendő munkavállalóik szemben. Az elkészült tanulmányok legfontosabb tapasztalatait ingyenes gyakorlati képzések keretében adták át Szabadkán, Szegeden és Kecskeméten az érintett célcsoportok, középiskolás diákok, tanáraik és vállalkozók számára.

 

A képzések témakörei közül az egyik legnépszerűbb a középiskolai tanárok részére tartott álláskeresés-segítő tréning volt. A tréningen szerzett tapasztalatok alapján a pedagógusok később a tanórák keretében felkészíthetik diákjaikat a munkaerőpiac kihívásaira. A három városban közel százötven diák vehetett részt álláskeresés-segítő rendkívüli tanórán. A projekt záróeseményén a képzéseket elvégző hallgatók tanúsítványt kaptak.

 

A projekt elősegítette a kecskeméti, szegedi, szabadkai munkaügyi központok vezetőinek folyamatos szakmai tapasztalatcseréjét. A résztvevő munkaügyi központok vezetősége, a trénerek, iskolaigazgatók, tanárok szándéka az együttműködés folytatása a támogatott Advisor Net programon túl is.

A projekt széleskörű partnerségben valósult meg, a kecskeméti projekt partner az Álláskeresők Egyesületeinek Bács-Kiskun Megyei Szövetsége volt.

 

Ez a sajtóanyag az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A sajtóanyag tartalmáért teljes mértékben a DAR A Dél-alföldi Regióért Nonprofit Közhasznú Kft. vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.

Rögzítés dátuma: 
2012.11.30

Impresszum    |    Jogi nyilatkozat    |   Oldaltérkép    |     A honlap fenntartója: webbetyar.hu